România, un tărâm de basm

Tot mai mulţi străini aleg să viziteze România datorită peisajelor de neuitat, satelor desprinse parcă din basme, arhitecturii medievale și nu în ultimul rând, pădurilor virgine. Majoritatea persoanelor care vizitează aceste meleaguri rămân profund impresionate și compară vizita în România cu o întoarcere în trecut. Este ceea ce spunea şi Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit, cu ocazia uneia dintre numeroasele sale vizite la Viscri, acolo unde deţine şi o locuință. 

România este cu totul magică, potențialul său natural fiind completat de resursele turistice antropice, mai ales cultural-istorice, precum siturile arheologice, cetățile, bisericile, mănăstirile, palatele și castelele.

Deși există nenumărate destinații turistice demne de vizitat, în cele ce urmează vă voi prezenta trei dintre acestea care cu siguranță nu vă vor dezamăgi: comuna Cetatea de Baltă, satul Porumbacu de Sus și satul Viscri.

1. Comuna Cetatea de Baltă

Cetatea de Baltă este o comună din județul Alba, alcătuită din satele Cetatea de Baltă (reședința), Crăciunelu de Sus, Sântămărie și Tătârlaua. Ca destinație turistică este faimoasă pentru Castelul ,,Bethlen-Haller’’ despre care vom vorbi mai târziu. Merită amintite și Biserica reformat-calvină, Biserica Unită cu Roma ,,Sfânta Treime’’, castrul roman de la Sântămărie, dar și Biserica evanghelică-lutherană din satul Tătârlaua. Majoritatea atracțiilor turistice menționate anterior pot fi vizitate pe toată perioada anului.

2. Satul Porumbacu de Sus

Porumbacu de Sus este un sat din comuna Porumbacu de Jos, județul Sibiu, amplasat la granița de sud a Transilvaniei. Printre cele mai frumoase atracții turistice din această zonă se numără Castelul de Lut din ,,Valea Zânelor’’ și Povestea Calendarului.

3. Satul Viscri

Viscri este un sat din comuna Bunești, județul Brașov, o așezare locuită inițial de secui, iar mai apoi colonizată de sași în secolul al XIII-lea. Este o destinație turistică vizitată anual de foarte multe persoane, devenită faimoasă după ce Prințul Charles și-a achiziționat o proprietate aici. Toţi cei care vor să redescopere magia satului românesc trebuie să viziteze casele colorate dar mai ales biserica fortificată, care este una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.

Posibilitățile de cazare în aceste zone sunt diverse, fiecare turist având ocazia de a își alege cea mai potrivită unitate de cazare în funcție de preferințele sale sau în funcție de bugetul alocat sejurului. Activitățile variază și ele, iar fiecare destinație turistică are particularităţile sale din punct de vedere gastronomic, preparatele tradiţionale fiind cele care reprezintă cel mai bine regiunea respectivă. Despre aceste aspecte vom discuta și în următoarele rânduri, unde vom afla mai multe informații despre atracțiile turistice care reprezintă cel mai bine destinațiile prezentate anterior! 😊

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started